Документ про тимчасову непридатність до служби за $12 000: у Тернополі викрили корупційну схему (Фото/Відео)

Фото: поліція Тернопільщини

Ще одну схему ухилення від мобілізації викрили у Тернополі. Чоловік обіцяв за 12 000 доларів США допомогти уникнути призову на військову службу, «вплинувши» на членів військово-лікарської комісії. Про це пише Файне місто з посиланням на поліцію Тернопільської області

Слідчі з оперативниками Департаменту внутрішньої безпеки викрили 37-річного місцевого мешканця. Як з’ясувалося, він допомагав чоловікам отримувати документи про тимчасову непридатність до військової служби. 

Фото: поліція Тернопільщини

Охочих уникнути мобілізації чоловік переконував, що має зв’язки та може домовитись з членами військово-лікарської комісії Тернопільського військкомату про необхідний діагноз. Свої послуги оцінив у 12 000 доларів. 

Фото: поліція Тернопільщини

Правоохоронці затримали бізнесмена «на гарячому» одразу після отримання ним усієї суми грошей. Наразі слідчі поліції вже вручили підозру фігуранту за ч.3 ст. 369-2 (Зловживання впливом). За незаконні оборудки йому загрожує до 8 років позбавлення волі. 

Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська обласна прокуратура. Заходи з викриття проходили у взаємодії із співробітниками військової контррозвідки СБУ.

Читайте також: Вбивство собаки, погрози та підкидання наркотиків: як на Тернопільщині родина ділить батьківську хату

Exit mobile version