Тернопільські слідчі оголосили підозру зрадниці з Херсонщини

Зрадниці з Херсонщини загрожує 15 років позбавлення волі. Жінка добровільно погодилася на співпрацю з ворогом та вступила до лав незаконного карального органу окупантів – т.зв. «головного управління міністерства внутрішніх справ Херсонської області». Про це пише Файне місто з посиланням на управління СБУ Тернопільщини.

Під час досудового розслідування встановлено, що після захоплення Херсону російськими військами 34-річна жителька Каланчацького району Херсонщини прийняла пропозицію загарбників та добровільно приєдналась до органів окупаційної адміністрації.

Фото: СБУ

У листопаді 2022 року колаборантку призначили на посаду «и.о. следователя следственного отдела №3 УМВД по городу Херсон». Після звільнення правобережжя від окупантів вона обійняла посаду «следователя СО ОМВД по Каланчакскому муницыпальному округу».

Працюючи у псевдо правоохоронному органі росіян, зрадниця допомагала країні-агресору підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, а також придушувати опір і залякувати мирних мешканців, які мають чітку проукраїнську позицію, – зазначили в тернопільському управлінні СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ заочно повідомили зловмисницю про підозру за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років. Викриття та документування протиправної діяльності підозрюваної здійснювали співробітники Тернопільського управління СБУ за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: За 4 500 доларів тернополянин став “багатодітним” батьком трьох литовських дітей 

Exit mobile version