На Тернопільщині заблокували 3 канали виїзду ухилянтів за кордон (Фото/Відео)

Фото: Поліція Тернопільщини

Виїхати з країни під виглядом перевізників, «списати» з військового обліку та втекти за кордон поза пунктами пропуску – такі топові схеми правоохоронці заблокували у Києві та Тернопільській області. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу поліції Тернопільщини.

Новий рік почався «врожайно» для правоохоронців Тернопільщини. За два дні маємо три успішні реалізації за ст. 332 Кримінального кодексу України – незаконне переправлення осіб через державний кордон України, – написав начальний поліції області Сергій Зюбаненко.

Так, один місцевий мешканець за 3 500 доларів пропонував військовозобов’язаним чоловікам виїхати з країни під виглядом водіїв міжнародних перевезень.

Фото: Поліція Тернопільщини

Ще двоє чоловіків з Тернопільщини налагодили канал втечі до Угорщини поза офіційними пунктами ДПСУ. Вартість послуги складала 9 000 доларів. За цю суму спільники навіть обіцяли клієнтам допомогти оформити статус біженця за кордоном.

Інша злочинна група пропонувала мешканцям Тернопільської області виїхати до Молдови за 9 500 євро. Втікати ухилянти мали через ліс, оминаючи офіційні пункти пропуску. Працювали змовники за попередньою передплатою у розмірі 5 000 доларів, які одразу обмінювали у криптовалюту.

Фото: Поліція Тернопільщини

У столиці працівники внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими поліції Києва припинили діяльність ще двох осіб, які обіцяли «списати» з військової служби чоловіків призовного віку.

Фото: Поліція Тернопільщини

32-річний киянин за 7000 доларів пропонував оформляти фейкові довідки військово-лікарської комісії про непридатність до служби. На підставі цих документів чоловіків могли «зняти» з військового обліку, що давало їм можливість безперешкодно виїхати за кордон.

Фото: Поліція Тернопільщини

А 38-річний уродженець Чернігівської області зобов’язувався зробити тимчасове посвідчення військовозобов’язаного з поміткою про виключення з військового обліку за станом здоров’я. Такий «білий» квиток у Європу коштував 8 500 доларів.

Наразі головних фігурантів проваджень затримано в процесуальному порядку. Їм слідчі поліції вже оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Ще одному ділку невдовзі буде повідомлено про підозру. Кожному з них загрожує до дев’яти років позбавлення волі. Триває слідство.

Читайте також: Судитимуть двох працівників тернопільського ТЦК, які знущалися з чоловіків

Exit mobile version