Суд ухвалив остаточне рішення щодо скандалу довкола “Пантеону Героїв” у Тернополі

Фото: Дарця Веретюк

У Тернополі довкола облаштування Пантеону Героїв на Микулинецькому кладовищі виник скандал. Майже усі родини померлих військовослужбовців погодилися на умови щодо поховання захисників, однак проти виступила лише одна сім’я Стадників. Яке рішення ухвалив суд щодо врегулювання ситуації – далі у матеріалі Файного міста.

Нагадаємо, 19 жовтня працівники СКП «Ритуальна служба» виявили самостійно встановлену споруду на місці поховання Віталія Олеговича Стадника, яка була ширша за розмірами і заходила на поховання інших Героїв. Одна могила за документацією повинна бути 80*210 см, а забетонована родиною Стадників основа могили становила 135*230 см.

Як писала тернополянка Дарія Веретюк, родина Стадників планувала встановити хрест та фігуру сина в повний зріст з автоматом і квітами в руках з чорного граніту, що не вписуватиметься в єдину композицію військового кладовища. І людей обурює, що одна сім’я дозволила собі знехтувати рішенням виконкому.

У результаті ситуація набула широкого розголосу.

На прохання демонтувати конструкцію родина військового не відреагувала, тож працівники СКП демонтували її самостійно.

Відтак, батько загиблого звернувся до Тернопільського окружного адміністративного суду із заявою про забезпечення позову. Він просив в порядку забезпечення майбутнього позову до виконавчого комітету міської ради щодо скасування рішення виконкому, яким затверджено Положення «Про Пантеон Героїв Тернополя», та позову  про визнання протиправними дії  СКП  «Ритуальна Служба»,  накласти заборону на здійснення будь-яких дій щодо влаштування намогильної споруди на місці поховання Стадника Віталія Олеговича, що знаходиться на території Микулинецького кладовища.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду відмовлено у забезпечені заяви заявнику Олегу Стаднику. Усі надмогильні споруди у “Пантеоні Героїв” все ж будуть однаковими

У місті триває облаштування військового кладовища «Пантеон Героїв Тернополя»

Зазначимо, Положення про створення Пантеону Героїв затверджене рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради. Відповідно до нього, витрати на почесне поховання загиблих (померлих) осіб на території Пантеону Героїв Тернополя та витрати на  виготовлення і встановлення намогильної споруди здійснюються за рахунок коштів міського бюджету відповідно до затвердженого зразка і розмірів намогильної споруди. На кожній могилі встановлюється флагшток з національним прапором. При цьому самостійне встановлення будь-яких інших намогильних споруд на території Пантеону заборонено.

Читайте також:

Exit mobile version