Продавали позашляховики, які привозили для ЗСУ: викрили злочинну групу на Тернопільщині (Відео/Фото)

Фото: ГУ Нацполіції в Тернопільській області

Поліцейські Тернопільщини викрили злочинну групу, яка продавала позашляховики, завезені як гуманітарну допомогу для ЗСУ. Про це пише Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Троє жителів Дніпропетровської та Луганської областей організували бізнес на гуманітарній допомозі. Чоловіки продавали позашляховики, які завозили в Україну в якості гуманітарної допомоги для ЗСУ. Їхню злочинну діяльність протягом декількох місяців документували правоохоронці.

Організатор — уродженець Казахстану. Ще у 2022 році він організував збут транспортних засобів, ввезених на територію України, як гуманітарну допомогу для військової частини та Збройних Сил. Згодом чоловік створив ще й фіктивний благодійний фонд, — діляться деталями справи в поліції.

Завезли близько 50 автомобілів

У спільники організатор взяв двох уродженців Луганської області, які працювали на нього в Тернополі. Вони ремонтували автомобілі, виставляли оголошення про продаж на інтернет-платформах та підшуковували клієнтів. Наразі відомо, що “бізнесмени”, прикриваючись гуманітарною допомогою, завезли близько 50 автомобілів на кілька мільйонів гривень. За одне авто в середньому просили 5000 доларів.

Під час чергового продажу позашляховиків «Land Rover» та «Ford», зловмисників затримали “на гарячому”.

Під час проведення семи одночасних обшуків на території двох областей, які проходили під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури, у фігурантів вилучили чорнові записи із бухгалтерією, копії документів на реалізовані ними автомобілі, два позашляховики, мобільні телефони та комп’ютерну техніку, а також фіктивні грамоти від благодійних фондів, які нібито підтверджували благодійну діяльність.

“Бізнесменів” затримали відповідно до статті 208 КПК. Їм оголосили підозру згідно із частиною 3 статті 201-2 ККУ – незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі під час воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років та з конфіскацією майна.

Поліція не дозволить нікому наживатися на війні в той час, коли українці щодня ховають своїх рідних, а волонтери по крупинках збирають кошти на автомобілі для наших Захисників! — прокоментував ситуацію начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

Зараз триває досудове розслідування.

Читайте також: Понад 10 тисяч доларів втратила тернополянка, купуючи автомобіль

Exit mobile version