На Тернопільщині викрили групу осіб, які тоннами продавали сурогатний спирт (Фото)

Фото: ГУ Нацполіції в Тернопільській області

На Тернопільщині поліцейські викрили злочинну групу, яка виготовляла, розливала, фасувала і продавала етиловий спирт по всій Україні. Про це повідомляє Файне місто з посиланням на ГУ Нацполіції в Тернопільській області.

Для продажу фальсифікату організатори групи створили інтернет-магазин і через онлайн продавали спирт. Відправляли підроблений продукт вантажними авто в пляшках з надписами «дистильована вода». Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 10 тисяч літрів фальсифікату та 2 млн грн готівки. За словами головного поліцейського області Сергія Зюбаненка, роками деякі працівники поліції не помічали протизаконну діяльність цеху з виготовлення сурогату.

Серед злочинців — лікар

Організована злочинна група діяла на території трьох областей. До її складу входило 11 учасників, серед яких є навіть медик. Кожен з них виконував свою роботу: одні займалися перевезенням товару та веденням “чорної” бухгалтерії, інші – збирали та знімали кошти. Для того, щоб виявити правопорушників та задокументувати факти виготовлення фальсифікату, поліцейські провели 25 обшуків в помешканнях людей та складських приміщеннях.

За словами тимчасового виконувача обов’язків начальника Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Сергія Зюбаненка, до злочинної групи входило три організатори та вісім помічників. У ході проведення слідчо-оперативних дій поліція встановила, що незаконний бізнес організував житель Тернополя з двома товаришами. Вони створили фіктивний інтернет-ресурс «Spirt-prom.com.ua», через який реалізовували товар по всій Україні. Спирт фасували і продавали в пляшках з надписами «дистильована вода».

За попередньою інформацією, продукт, який виготовляли зловмисники, за своїми хімічними показниками не відповідав жодним стандартам та загрожував життю та здоров’ю людей.

Головний поліцейський Тернопільщини також зазначив, що цех з виготовлення етилового спирту працював роками, і є працівники поліції, які не хотіли цього помічати, тому в області будуть кадрові зміни.

Я прийняв кадрові рішення, тому що певні працівники в поліції довший час не помічали діяльність цього підприємства. Була проведена велика кількість обшуків в трьох областях України. Були вилучена велика кількість готівки, банківські рахунки були. Правоохоронцям, які чомусь цього не бачили, було запропоновано інші посади з меншими окладами в інших регіонах, — зазначив Сергій Зюбаненко

Слідчі оголосили про підозру організатору та одному зі співорганізаторів злочинної групи відповідно до частини 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

Вирішується питання щодо повідомлення підозри й іншим фігурантам злочинної групи. Триває слідство.

Читайте також: Тернополянину оголосили підозру за вчинення розбійного нападу

Exit mobile version