Майже 20 000 гривень заплатив за неіснуючий мотоцикл житель Тернопільщини

Фото ілюстративне // Джерело: Pexels

Мешканець Чортківського району потрапив у шахрайську схему. Він заплатив 20 майже тисяч гривень за неіснуючий мотоцикл. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Потерпілий хотів придбати мотоцикл в Інтернеті. Хлопець знайшов оголошення про продаж техніки за вигідною ціною та зателефонував продавцю. Невідомий запевнив, що транспорт у відмінному стані. Пообіцяв, що вже впродовж доби він оформить доставку, однак попросив оплатити половину суми як додаткову гарантію на придбання товару.

В результаті афери зловмисник заробив майже 20 тисяч гривень, натомість потерпілий товар так і не отримав. Мобільний телефон псевдопродавця перестав відповідати одразу після переказу коштів. Чортків’янин звернувся з заявою до поліції. За фактом злочину слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські вкотре закликають мешканців області не здійснювати покупок на сумнівних сайтах. Купуєте в інтернеті – надавайте перевагу післяплаті! Намагайтеся дізнатися якнайбільше інформації про продавця: читайте відгуки, перевірте його банківські картки та телефон на сайті Кіберполіції, адже шахраї вже можуть знаходитися у відповідній базі: https://cyberpolice.gov.ua/stopfraud/

Ознаки продавця-шахрая:

Exit mobile version