Понад 6 000 доларів США хабаря отримав житель Тернопільщини за довідку для ухилянта

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

На Тернопільщині військовозобов’язаний заплатив понад 6 000 доларів США жителю Чортківщини за довідку про непридатність. Тепер порушника судитимуть. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За даними слідства, житель одного з містечок Чортківського району отримав гроші від особи, яка намагалася уникнути призову до військової служби. Йому заплатили 6 000 доларів США, а він через пособницю запевнив військовозобов’язаного, що має знайомих, які видадуть йому необхідний документ. «Клієнт» нібито мав виїхати за кордон для лікування і реабілітації.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт за ч. 2ст. 369-2 КК України. Станом на 15 червня завершено розслідування, що здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у місті Львові.

До слова, ми раніше писали, що на Тернопільщині судитимуть працівницю міграційної служби, яка пообіцяла місцевому жителю допомогу щодо видачі довідки військово-лікарської комісії про тимчасову непридатність до військової служби. Цей документ давав право на виїзд за кордон для лікування і реабілітації. Жінка отримала 6 000 доларів США від «клієнта» та одразу передала їх особі, яка мала вплив на видачу довідки лікарями.

Більше: 6 тисяч доларів за довідку про непридатність: на Тернопільщині судитимуть працівницю ДМС (Фото)

Читайте також: Понад 40 тварин врятували з вогню на Тернопільщині (Фото)

Підготувала Каріна Почигайло

Exit mobile version