Шахраї від імені начальників на Тернопільщині “збирають” гроші на ЗСУ

Фото: Нацполіція Тернопільщини

Листи від імені керівника Тернопільської ОВА та від начальників Нацполіції, Служби безпеки, прокуратури й інших державних структур почали надходити на адреси підприємців краю. У них шахраї від імені керівників просять перерахувати частину коштів на потреби Збройних Сил України. Про це пише Файне місто з посиланням на відділ комунікації поліції області.

Такі листи отримали кілька представників бізнесу Тернопільщини. Вони надруковані на якісно підробленому документі з усіма вихідними даними та мокрою печаткою. В листах вказаний розрахунковий рахунок для переказу коштів.

“Голова області”, який начебто надіслав лист, обіцяє усім підприємцям, які долучатимуться до збору коштів, бонус – податкову пільгу – зменшений податок на прибуток, пропорційний внесеній сумі у звітному періоді. Оперативникам кримінальної поліції наразі відомо про 3 підприємців, які отримали такі листи. Проте жоден із них переказати гроші не встиг. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР згідно зі статтею 190 ККУ.

Дзвінки від імені голови ОВА – це ще один метод збору коштів. Бізнесменам телефонує “сам очільник краю” і просить допомогти грошима для покупки тепловізора або іншої техніки для наших захисників. Очільник ОВА та керівник поліції краю закликають громадян бути уважними й не піддаватись на провокації.

Читайте також: Тернопільські прокурори розпочали розслідування щодо російського ракетного обстрілу

Exit mobile version