На Тернопільщині судитимуть державного зрадника за співрацю з ФСБ

Жителя Тернопільщини судитимуть за здачу ворогу об’єктів інфраструктури та поширення в соцмережах роспропаганди. Прокурори скерували обвинувальний акт щодо чоловіка з Кременецького району,якому інкримінують ч. 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України. Про це пише Файне місто з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

Що встановило слідство

При розслідуванні кримінального провадження про державну зраду жителя Тернопільщини, який збирав для фсб координати об’єктів енергетичної інфраструктури, також встановлено його причетність до поширення в Інтернеті матеріалів із запереченням збройної агресії російської федерації проти України, возвеличення її військових.

Використовуючи профіль в одній із соціальних мереж, підозрюваний активно висловлював підтримку діям учасників терористичної організації «ДНР» та найманців ПВК «Вагнер», а також виправдовував воєнні злочини окупантів під час проведення так званої «спецоперації».

Фото: Тернопільська обласна прокуратура

Нагадаємо, що у січні його затримали оперативники Управління СБУ в Тернопільській області при одержанні ним в обумовленому місці винагороди за фотографування об’єктів критичної інфраструктури для ворога. Перед цим він зробив знімки 2 об’єктів у м. Тернополі й переслав ці фото співробітнику спецслужби РФ.

Читайте також: У Тернополі знесуть гаражі та кіоск (Фото) 

Exit mobile version