Володимир Місько подав у суд щодо порушень під час виборів ректора ТНПУ (Відео)

Скріншот з відео // Джерело: "Файне місто"

У Тернопільському окружному адміністративному суді 27-го квітня розглянули позов декана історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету, кандидата історичних наук Володимира Міська щодо порушень під час виборів ректора ТНПУ. Під час засідання суд заслухав покази свідків, пише Файне місто.

Свідчення у залі суду надали: секретар засідання вченої ради вишу Вікторія Гевко, член лічильної комісії Андрій Киданюк, секретар лічильної комісії Юлія Генсерук та голова лічильної комісії Світлана Калаур.

У залі суду обговорювали події, що відбулися під час планового засідання вченої ради університету 27-го вересня 2022 року, на якому мали розглянути та затвердити нормативні положення, які стосувалися виборчого процесу в університеті.

Саме три положення прийняті під час цього засідання мали стати суттю нормативної бази проведення виборів, стверджує адвокат позивача Володимира Міська Віта Кавійчик.

На сьогоднішньому засіданні проводився допит свідків, які були викликані для дачі показів про те, чи проводилося голосування, чи затверджувалися спірні положення на засіданнях вченої ради, адже наші позовні вимоги полягають у тому, що вони не затверджувалися на засіданні вченої ради, не погоджувалися відповідним органом. Відповідно ми вважаємо, дані вибори є недійсними, вони підлягають скасуванню, оскільки вони проведені були незаконним способом саме на підставі нормативних документів, які є нечинними — зазначає адвокат.

Володимир Місько зазначав, що на момент оголошення виборів захищав Україну в лавах ЗСУ.

Ми зрозуміли, що нормативна база підготовки організації виборів – сфабрикована. Ми намагаємось в суді це оскаржити, довести, що вибори були незаконними і скасувати їхній результат, – пояснив декан історичного факультету ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Судові дебати продовжать вже під час наступного судового засідання, яке відбудеться 18 травня.

Нагадаємо, вибори відбулись 22 грудня 2022 року. Перший тур не визначив лідера. Після другого – перемогу отримав чинний ректор – Богдан Буяк.

Читайте також: Поліція знайшла зловмисників, які вкрали іграшки з торгового центру в Тернополі 

Exit mobile version