У жителів Тернопільщини виявили нелегальну зброю

Фото: поліція Тернопільської області

У Тернопільській області поліцейські виявили у двох чоловіків зброю, яку ті зберігали нелегально. В одного вилучили карабін, а в іншого – обріз мисливської гладкоствольної рушниці. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Тернопільщини.

Перший випадок стався у Збаразькій громаді. До поліцейських надійшла інформація, що 41-річний житель громади може зберігати заборонені предмети. Провівши обшук, правоохоронці виявили у помешканні чоловіка предмет візуально схожий на карабін. Фігурант раніше неодноразово був судимий за майнові злочини.

Другий випадок виявили співробітники Гусятинського відділення поліції. Під час комендантської години вулицями гуляв чоловік. У ході перевірки у нього виявили предмет, схожий на обріз мисливської гладкоствольної рушниці.

Речові доказ вилучили та направили на експертизу. Оперативники встановлюють звідки чоловіки взяли зброю та з якою метою зберігали.

Відомості за даними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також: Житловий будинок горів на Тернопільщині

Exit mobile version