«Купи собачку»: шахраї у Тернополі розгортають ще одну схему обману

Фото з мережі Інтернет

Допоки доброчесні українці намагаються триматись разом та допомагати ЗСУ, дехто шукає «легкої наживи» на чужій довірі. У пастку аферистів потрапив 27-річний тернополянин. Він хотів придбати собачку на подарунок, а натомість залишився без власних коштів, пише «Файне місто» із посиланням на ГУ Нацполіції у Тернопільській області.

Оголошення про продаж цуценяти породи мальтезе постраждалий побачив у мережі Інтернет. Чоловік зателефонував продавцю, а той запевнив, що купувати собаку варто саме в нього, адже тварина має гарний родовід і відповідає стандартам недешевої породи. Відправити цуценя шахрай обіцяв вже наступного дня разом із ветпаспортом та документами, якщо тільки покупець погодиться віддати хоча б половину суми «передоплатою». Однак після переказу коштів його номер перестав відповідати.

Замість чотирилапого друга на подарунок тернополянин отримав лише гіркий досвід, а втратив натомість 13 тисяч гривень. За фактом шахрайських дій працівники поліції розпочали кримінальне провадження.

Поліцейські застерігають: не варто здійснювати передоплату дороговартісного товару, а продавців і саму покупку краще перевіряти:

У випадку придбання тварин, ретельно перевіряйте продавця. Пересвідчіться, чи фото реальні, вимагайте показати тварин через відеозвязок. Наголошуємо, що  вибирати оголошення з найнижчою ціною не варто – саме так найчастіше аферисти приваблюють своїх жертв, ще й запевняють, що торгують не для заробітку. Проявіть розсудливість та обачність, – йдеться у дописі.

Читайте також: На Теропільщині водій збив пенсіонера на смерть (Фото)

Exit mobile version