На Тернопільщині зловили посадовця на хабарі

Фото: мережа Інтернет

Кременецька прокуратура підозрює посадовця держпідприємства у вимаганні і отриманні 19 000 гривень хабара. Чоловіка на гарячому зловили правоохоронці, його судитимуть. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

Під процесуальним керівництвом прокурорів Кременецької окружної прокуратури на вимаганні та отриманні 19 тис грн неправомірної вигоди викрито службову особу держпідприємства, що спеціалізується на видобутку корисних копалин ( ч. 3 ст. 368 КК України), – інформують прокурори.

За версією слідства, посадовець вимагав від місцевого мешканця кошти за відпуск йому корисних копалин місцевого значення поза бухгалтерським обліком та заниженою вартістю. При одержанні частини обіцяної суми – 14 500 гривень його затримали правоохоронці.

Всупереч тому, що у вказаного державного підприємства наявний борг понад 4 млн гривень, у томі числі з виплати заробітної плати працівникам, затриманий посадовець не мав наміру сплачувати кошти від реалізації корисних копалин на рахунок підприємства, – зазначили у прокуратурі.

Посадовцю оголосили підозру. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу і відсторонення від посади.

Читайте також: Освітян звільнили від призову під час мобілізації 

Exit mobile version