Жителька Тернопільщини втратила чималу суму в Інтернеті

Фото ілюстративне// Джерело: мережа Інтернет

Жителька Тернопільського району продавала в Інтернеті автомобільні запчастини і стала жертвою шахраїв. Пройдисвіти вкрали 4000 гривень з банківського рахунку жінки.

“Жінка розповіла, що до неї телефонував псевдопокупець для нібито узгодження умов купівлі. Зловмисник надіслав їй фішингове посилання, за якими краянка ввела свої банківські дані. Як наслідок з її банківського рахунку зникло 4000 гривень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців”, – інформують у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За даним фактом слідчі розпочали досудове розслідування відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції нагадують, що зазвичай посилання на фішингові ресурси надходить електронною поштою або у месенджерах. Такі ресурси можуть повністю копіювати дизайн інтернет-магазинів, банків, платформ оголошень, сервісів обміну валют, служб доставки тощо. За посиланням необхідно вказати дані банківської картки (номер та термін дії картки, PIN та СVV-код), а також конфіденційні дані будь-то дата народження, дівоче прізвище матері, логіни та паролі від різних ресурсів тощо. 

Аби не потрапити на гачок аферистів, поліція рекомендує громадянам: 

Читайте також: Вночі Тернопіль від снігу розчищали 30 одиниць спецтехніки і 6 бригад

Exit mobile version