На Тернопільщині 33-річний чоловік знущався над молодою співмешканкою

Фото: мережа Інтернет

У Збаразькій ОТГ Тернопільського району 33-річний чоловік регулярно коїв сімейне насилля над 24-річною цивільною дружиною. Врешті жінка не витримала і звернулася по допомогу до правоохоронців.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група.

“Поліцейські втихомирили чоловіка та провели з ним профілактичну бесіду. З’ясувалося, це вже не вперше жінка телефонує за допомогою до правоохоронців. Упродовж року правоохоронці двічі складали на її співмешканця адмінпротоколи за прояви жорстокості у сім’ї.
Тепер кривднику загрожує кримінальна відповідальність. Поліцейські інкримінують  йому статтю 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до двох років позбавлення волі”, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

До слова, Тернопіль нещодавно долучився до Всеукраїнської акції проти домашнього насилля “Розірви коло”. В рамках події кожен охочий приходив і залишав на спеціальному банері своє послання-особистий маніфест проти домашнього насильства або побажання постраждалим.

Більше: Тернопіль долучився до Всеукраїнської акції проти домашнього насилля “Розірви коло” (Наживо/Відео)

До того ж, у Тернополі відкрили Кризову кімнату для жертв домашнього насилля. Саме тут постраждалі можуть віднайти себе та зрозуміти, як діяти у подальшому. Кімната розрахована на одночасне проживання п’ятьох осіб.

Більше: У Тернополі відкрили Кризову кімнату для жертв дома

Exit mobile version