На Тернопільщині керівника фірми-підрядника засудили до позбавлення волі

Фото ілюстративне// Світлина з мережі Інтернет

На Тернопільщині керівника фірми-підрядника засудили до реального позбавлення волі. Посадовець підробив документи та привласнив бюджетні кошти у сумі понад 180 тисяч гривень.

Прокурор Тернопільської обласної прокуратури підтримав публічне обвинувачення стосовно керівника фірми-підрядника, який підробив акти виконаних робіт та привласнив бюджетні кошти при будівництві спортивного залу по вулиці Залізнична у Чорткові (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Обвинувач довів у суді, що голова кооперативу, який виграв тендер на будівництво спортзалу у Чорткові, видав завідомо неправдиві офіційні документи й отримав понад 181 тисячу гривень за роботи, які не були виконані.

За результатами розгляду кримінального провадження Тернопільський міськрайонний суд визнав особу винною і призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки.

Відповідно до вироку суду, обвинувачений має сплатити понад 181 тисячу гривень майнової шкоди на користь держави в особі Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації. Як повідомили у Прокуратурі Тернопільської області, вирок ще не набрав законної сили.

Читайте також: На вулицях Тернополя патрульні ловили п’яного водія (Відео)

Exit mobile version