У Тернополі кілька років нелегально працював спиртово-горілчаний цех (Фото)

Фото: Нацполіція Тернопільської області

У Тернополі на вулиці Поліській викрили нелегальний підпільний цех. На ньому кілька років підробляли і продавали алкогольну продукцію під марками відомих українських та зарубіжних виробників.

Правоохоронці конфіскували близько тисячі літрів спирту, майже 2 тисячі пляшок з готовою лікеро-горілчаною продукцією, марки акцизного збору, етикетки, корки та інше знаряддя для виготовлення підроблених спиртних виробів на понад 250 тисяч гривень.

За словами керівника управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області Василя Джиджори, 38-річний тернополянин з товаришами активно розвивали бізнес. Вони закупили усе необхідне обладнання, знайшли постачальників сировини і налаштували технологічний процес з виробництва горілчаної продукції. 

У поліції зазначають, що кожен мав свої обов’язки: одні виготовляли алкоголь, інші відповідали за постачання спирту, корків марок акцизного податку та реалізацію товару. Сурогат реалізовували в торгових точках міста та області.

«Жителі Тернопільської області в підсобному приміщенні організували виготовлення контрафактної горілки шляхом змішування води та спирту – це горілка, а коньяк – змішували спирт з водою та додавали барвники. Виробництво контрафактної продукції відбувалася в умовах абсолютної антисанітарії», – розповів очільник УСР. 

Незаконну та небезпечну продукцію оперативники вилучили та направили в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр для проведення експертиз. Після рішення суду весь товар утилізують.

На даний момент ведуть розслідування: втановлюють канали надходження усієї продукції та заклади, які купували в них небезпечний сурогат. 

Читайте також: У тернопільського таксиста знайомий викрав автомобіль

Фото: Нацполіція Тернопільської області

Exit mobile version