Жителька Тернопільщини впорядковувала обійстя і спалила ліс на півмільйона гривень

Невдовзі на Тернопільщині перед судом постане жителька села Коропець. Жінка, не бажаючи того, спалила лісові насадження. Збитки, завдані державі, оцінили у півмільйона гривень. Більше – у матеріалі.

Місцева жителька спалювала сухе листя на території свого домогосподарства. Через сильні пориви вітру полум’я перекинулося на лісові насадження. Самостійно загасити вогонь жінці не вдалося, на місце події вона викликала рятувальників.

Пожежники локалізували вогонь, однак він встиг пошкодити чималу кількість лісових насаджень. Ділянка з лісовими насадженнями перебуває на балансі Монастириського лісогосподарського підприємства.

Завдані збитки працівники Державної екологічної інспекції у Тернопільській області оцінили у майже 480 000 гривень“, – розповіли у Відділі комунікації поліції в Тернопільській області.

Факт знищення об’єктів лісового світу задокументували працівники відділення поліції № 3 ( м. Бучач ). Кримінальне провадження відкрили згідно з ч.1 ст.245 ККУ. Підозрюваній загрожує штраф від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також: Муніципали впіймали тернополянина на спалюванні листя і оформили протокол

Exit mobile version