На Тернопільщині продавець авто втратив десятки тисяч гривень

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині від дій аферистів постраждав місцевий житель. Через власну необачність він втратив чималі кошти. Зрозумівши, що трапилося, чоловік звернувся за допомогою до правоохоронців. Деталі – у матеріалі.

У відділку поліції заявник розповів, що розмістив на сайті-оголошень публікацію про продаж іномарки. До нього зателефонував невідомий та запевнив чоловіка про намір придбати автомобіль. Аферист надіслав чоловікові фішингове посилання, за допомогою якого отримав конфіденційну інформацію власника карткового рахунку.

Потерпілий зрозумів, що його ошукали. Адже отримав сповіщення про списання з електронного гаманця грошей в сумі 30 000 гривень.

У поліції такий вид шахрайства називають фішинговою атакою.

Фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує. Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку, – пояснюють у поліції.

Відомості про подію слідчі відділення поліції № 1 (м. Тернопіль) внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Тернопільські поліцейські розслідують шахрайство з банківськими картками

Exit mobile version