У Тернополі невдалий жарт обернувся для 34-річного чоловіка криміналом

Фото з відкритих джерел

У Тернополі невдалий жарт обернувся для 34-річного тернополянина кримінальним провадженням. Чоловік, посварившись з дружиною, вирішив повідомити про замінування готелю у Баківцях. І хоча під час розмови з оператором чоловік зізнався, що насправді ніякої небезпеки для відвідувачів закладу не існує, та кинув слухавку, “мінера” поліціанти все ж розшукали. Тепер йому загрожує від двох до шести років позбавлення волі.

27 вересня близько 21.50 години на лінію 102 зателефонував невідомий чоловік і повідомив про закладення вибухового пристрою в готелі, який знаходиться на території Байковецької громади. Під час спілкування з оператором незнайомець плутався та зізнався, що нічого не заміновував і запитав, що йому буде за такий вчинок. Відтак поставив слухавку і більше на зв’язок не виходив.

На місце події негайно були скеровані слідчо-оперативна група та вибухотехніки, які обстежили готель та прилеглу до нього територію та вибухового пристрою не виявили.  

“Особу та місце знаходження зловмисника оперативники Збаразького відділення поліції встановили того ж вечора. Ним виявився 34-річний житель Тернополя. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння та зробив неправдиве повідомлення через непорозуміння з дружиною. За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії тернополянина слідчі кваліфікують за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування”, – повідомили у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Поліцейські звертаються до громадян із проханням телефонувати до екстрених служб тільки у випадках, коли дійсно необхідна допомога. Виїжджаючи на неправдиві виклики, правоохоронці, лікарі, рятувальники витрачають немало часу та зусиль для перевірки інформації та можуть не встигнути вчасно надати допомогу тим, хто її дійсно потребує.

Читайте також: У Тернополі легковик на швидкості врізався у зустрічне авто, а потім в дерево

Exit mobile version