Тернополянин довірився приятелю, а той взяв на нього кредит

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі знайомий обшахраював свого приятеля. Правоохоронці Тернопільського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчиненного щодо мешканця міста.

До поліцейських звернувся 47-річний тернополянин. Він попросив притягнути до відповідальності знайомого, який оформив на його ім’я кредит на 5 000 гривень. Зі слів чоловіка, він придбав новий телефон й звернувся до тернополянина за допомогою, аби той здійснив наслаштування мереж та різноманітних програм.

Підозрюваний не відмовив та без відома заявника оформив на його ім’я кредит. Після цього він здійснив 2 транзакції: спершу на свій рахунок, а згодом на електронний гаманець приятельки.

Потерпілий дізнався про борг, коли від фінансової установи надійшло сповіщення про погашення боргу.

Відомості про подію слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Аферистові загрожує штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Читайте також: У мешканки Борщівського району аферисти викрали з електронного гаманця 2 тисячі гривень

Exit mobile version