180 тисяч гривень втратила тернополянка, купуючи ліки через Інтернет

Фото: з відкритих джерел

Через мережу Інтернет жінка купувала медичні препарати на лікування. Пізніше їй зателефонував незнайомець, який сказав, що працює у Департаменті соціального захисту. Він повідомив, що фірму, де вона купувала препарати, підозрюють у шахрайських діях та запевнив, що тернополянка зможе повернути гроші за неефективні ліки. Про це інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Аферист озвучив умови повернення грошей: оформлення різних документів, сплата пені та судовий збір. Пенсіонерка перерахувала на невідомі банківські рахунки майже 180 000 гривень. Замість повернути, вона втратила ще більше. Коли ж заявниця намагалася зв’язатися з додзвонювачем, його телефон був вимкнений. Жінка зрозуміла, що її обдурили, – повідомляють у поліції. 

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до ст. 190 Кримінального кодексу України. 

Правоохоронці звертаються до жителів області з проханням не купувати медпрепарати у неперевірених продавців. Виробництво і продаж лікарських засобів підлягає обов’язковому ліцензуванню, а всі аптечні заклади працюють з дозволу та під пильним наглядом держави. Єдиний спосіб використання аптеками Інтернету – мати сайт своєї установи з інформацією про медичні вироби та іншої продукції.

Не довіряйте невідомим, які телефонують до вас та пропонують допомогу, чи послуги, за які треба платити: виграш авто, повернення грошей за неякісний товар, бонусні кошти на мобільний зв’язок, продовження дії мобільного номера чи банківської картки тощо. Зловмисники щодня придумують нові способи афер з метою незаконно збагатитися за чужий рахунок, тож будьте обачні і не поспішайте переводити кудись власні гроші чи повідомляти особисті дані! – застерігає відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Читайте також: Знову шахрайство: на Тернопільщині замовник оплатив понад 250 тисяч гривень за авто, власником якого так і не став

Exit mobile version