15 посадовців «Укрзалізниці» впіймали на розкраданні мільйонів

Фото з відкритих джерел

15 посадовців «Укрзалізниці» постануть перед судом: їх викрила СБУ на розкраданні мільйонів. Зловмисники «поклали» у кишеню майже 60 млн грн, які належали компанії. Зловмисників звинувачують за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Як повідомили у СБУ, обвинувальний акт скеровано до суду.

За матеріалами СБУ завершено досудове розслідування щодо заволодіння майже 60 млн грн АТ «Укрзалізниця». Схему розкрадання коштів співробітники спецслужби викрили у серпні 2020 року.

Встановлено, що чиновники держпідприємства налагодили постачання і встановлення на тепловози неякісних вживаних запасних частин. До протиправної діяльності вони залучили афілійовані комерційні структур, які постачали продукцію під виглядом нової.

Крім того, встановлено факти залучення до ремонту і модернізації дизельних двигунів рухомого складу фірм, які зареєстровані на підставних осіб, і не мають власних виробничих потужностей та кваліфікованого персоналу.

Заходи із викриття і документування правопорушень проводили співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Колишньому в.о. голови правління підприємства, 100% акцій якого внесено до статутного капіталу «Укрзалізниці», колишнім і теперішнім керівникам структурних підрозділів, начальникам депо регіональних філій інкримінують такі статті Кримінального кодексу України:

Читайте також: “Дитина під ключ” за 60 тисяч доларів: СБУ викрила схему продажу українських немовлят закордон

Exit mobile version