До 6-ти років позбавлення волі загрожує іноземцеві-нелегалові, який обкрадав авто на Тернопільщині (Фото)

Фото: Національна поліція

За крадіжки з автомобілів затримали 22-річного іноземця-нелегала на Тернопільщині. Він причетний щонайменше до двох незаконних заволодінь чужим майном. У водія вантажівки підозрюваний вкрав документи та гроші, а з салону мікроавтобуса – смартфон, повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

До поліції міста Бучача звернувся житель Дніпра із заявою про крадіжку його документів та грошей на суму понад 3 тисячі гривень. Як з’ясували правоохоронці, чоловік працює водієм вантажного автомобіля, а на Тернопільщину привіз товар. Під час розвантаження в Бучачі й сталася крадіжка – з шухляди, розміщеної під сидінням водія, невідома особа викрала барсетку з документами та грішми.

Ми оперативно відреагували на звернення потерпілого і вже за декілька годин на виїзді з міста Монастириська був зупинений легковий автомобіль марки «Опель», у салоні якого перебував ймовірний підозрюваний – 22-річний іноземець», – розповів начальник сектору кримінальної поліції відділення поліції №2 міста Бучача Іван Стойків.

Правоохонці повідомили, що чоловік не вперше потрапляє у поле зору правоохоронців. У судах Києва та Одеси слухають провадження, де він є підозрюваним у схожих злочинах.

Також поліцейські встановили, що гастролер може бути причетний до ще одного злочину, який вчинив на Тернопільщині. Напередодні сталася крадіжка в місті Монастириська, де з салону мікроавтобуса зник дорогий смартфон.

22-річного чоловіка затримали за ст. 208 КК. Ще один іноземець, котрий керував автомобілем, наразі має статус свідка. Обидвоє на території України перебувають нелегально. Автомобіль, на якому вони їхали, арештований. Вирішують питання про оголошення підозри за част. 3 стю 185 (крадіжка) КК та обрання запобіжного заходу.

За скоєне підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.

Читайте також: У Тернополі чоловік викрав пожертви для дітей

Exit mobile version