На Тернопільщині поліціантку спіймали на розголошенні державної таємниці

Фото: Сектор взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області

На Тернопільщині співробітники Служби безпеки України підозрюють колишню працівницю поліції в розголошенні державної таємниці.Як повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області, спецпризначенці викрили співробітницю режимно-секретного органу одного із підрозділів Національної поліції Тернопільщини на розголошенні важливих відомостей.

Під час досудового слідства встановили: офіцер поліції діяв всупереч встановленому порядку оформлення допуску і надання доступу до інформації із обмеженим доступом, – кажуть в управлінні СБУ. – Без передбачених законодавством підстав вона ознайомлювала своїх колег із матеріалами оперативно-розшукової діяльності та проведення негласних розшукових дій. Своїми діями поліціянтка допустила розголошення даних, визначених у Зводі відомостей, що становлять державну таємницю.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 328 Кримінального кодексу України – «розголошення відомостей, що становлять державну таємницю» – слідчі Територіального управління Державного Бюро Розслідувань (ДБР) повідомили зловмисниці про підозру. Наразі вказана особа вже звільнена із лав Національної поліції. Слідство триває під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також: Підпільні нарколабораторії з вироблення амфетаміну викрила СБУ на Тернопільщині

Exit mobile version