На Тернопільщині заступника голови ОТГ затримали на хабарі у 100 тисяч гривень

Фото: Національна поліція

Сто тисяч гривень за перемогу на земельному аукціоні: на Тернопільщині заступника Голови однієї з ОТГ затримали за отримання неправомірної вигоди. За визначену суму посадовець обіцяв  допомогти отримати в оренду 0,20 га земельної ділянки комерційного призначення терміном на 49 років.

Викрили зловмисника оперативники управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області з колегами-правоохоронцями. 12 травня вони затримали заступника голови територіальної громади згідно з ст. 208 КПК України. Останній якраз отримував другу частину обумовленої суми.

Раніше поліцейські задокументувати отримання ним 5000 гривень, що мали бути витрачені на організацію згаданого аукціону. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди – 100 тисяч гривень, – розповів заступник начальника УСР в області Віталій Кравчук.

Слідство здійснюють слідчі обласного управління поліції за процесуального керівництва Чортківської окружної прокуратури. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та обрання запобіжного заходу. 

За вимагання та отримання службової особою неправомірної вигоди передбачена відповідальність у вигляді  позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. 

Читайте також: На Тернопільщині начальника Держпродспоживслужби впіймали на хабарі

Exit mobile version