На Микулинецькому кладовищі у Тернополі херсонець пошкодив понад півсотні надгробків (Відео)

Фото: Національна поліція

Невідома особа пошкодила родинні склепи та надгробні плити на Микулинецькому кладовищі. Про злочин у поліцію повідомив працівник ритуальної служби. Вже за кілька днів правоохоронці вийшли на слід вандала та встановили його особу.

У поліції кажуть, вже при попередньому огляді стало відомо, що вандали двічі приходили на кладовище – в ніч з 13 на 14 квітня та з 17 на 18 квітня, де понівечили близько вісімдесяти могил. Вони викрали круглі металеві та бронзові ручки з надгробних кришок, а також пошкодили гранітні оздоблювальні плити.

Проведеними слідчо-розшуковими заходами за кілька днів після злочину працівники карного розшуку вийшли на слід ймовірного злодія. Ним виявився уродженець Херсонської області, 1978 року народження, – каже заступник начальника Тернопільського відділу поліції Сергій Гатанюк. Чоловік переїхав на Тернопільщину шість місяців тому до знайомої. Раніше у поле зору правоохоронців він не потрапляв. Крадіжкою металу з могил вирішив підзаробити на життя. Проте реалізувати крадене він не встиг. Усі речі, а це більше 19 кілограм кольорових металів, вилучили правоохоронці.

Відомості по даному факту були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань згідно частини 3 статті 297 ККУ – наруга над могилою.

Читайте також: У парку Тернополя вандали пошкодили мангали та столи для відпочинку (Наживо)

Exit mobile version