«Розблокування» банківської картки вартувало тернополянці п’яти тисяч гривень

Фото: мережа Інтернет

«Розблокування» банківської картки обернулося для тернополянки втратою п’яти тисяч гривень. До співробітників Тернопільського районного управління поліції звернулася 65-річна жителька обласного центру із заявою про шахрайство. Невідомий зловмисник зняв з її банківської картки п’ять тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, на її мобільний зателефонував невідомий чоловік, представився співробітником банку, клієнткою якого є тернополянка, і повідомив, що її картку буде заблоковано. Аби цього не сталося – запропонував допомогу. Для цього жінка мала вказати реквізити електронного гаманця та повідомити цифрові коди, які надходитимуть їй на телефон. Пенсіонерка виконала вказівки дозвонювача, але вартувало їй це п’яти тисяч гривень, – повідомили у поліції.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ. Тернополян та жителів області поліцейські закликають не довіряти невідомим особам, не повідомляти їм реквізити банківських карток та паролі. © Офіційний сайт Національної поліції:

Exit mobile version