Вища школа на карантині: до чого варто готуватися тернопільським студентам, та чи зміниться вартість навчання через епідемію?

Тимчасова виконувачка обов’язків міністра освіти Любомира Мандзій зазначає, що закінчення навчального року для студентів ВНЗ цьогоріч відбуватиметься дистанційно.

За її словами, навчальним закладам надіслали рекомендаційні листи, і вони повинні бути готові завершити навчальний рік. Водночас, період проведення сесій не повинен бути зміщеним.

Викладачі закладів зараз працюють зі своїми студентами дистанційно. І ми рекомендували підійти організовано до закінчення навчального року і закінчити його в терміни, які були передбачені, організувати дистанційно складання іспитів, і сесії. Якщо буде змінена епідеміологічна ситуація і будуть зняті обмеження щодо можливості відвідин закладів вищої освіти, то, безперечно, заклади вищої освіти зможуть організувати сесію в аудиторіях, – каже Мандзій.

Це так само стосується випускних іспитів. “Технічні можливості закладів вищої освіти були. І вони можуть організувати цей процес дистанційно”, – додає освітянка.

Терміни вступної кампанії будуть залежати від термінів здачі ЗНО, а ті, в свою чергу, – від епідеміологічної ситуації. 

В закладах вищої освіти буде зміщена вступна кампанія. Терміни вступної кампанії будуть залежати від термінів здачі ЗНО. І після проведення ЗНО буде проведена вступна кампанія у заклади вищої освіти, – зазначає т.в.о. міністра.

Любомира Мандзій наголошує, що індикативну собівартість плати за навчання для здобувачів вищої освіти в наступному навчальному році відтерміновано не буде:

Є ухвалена постанова Кабміну. І нічого відтерміновуватися не буде.
Exit mobile version