“Йде тато з мамою і ведуть 4-ро дітей. Я кажу, люди добрі, що ви робите?”, – Олександр Богомол про Великдень у Почаєві

Поліція відкрила кримінальне провадження стосовно представників монастиря, які на Великдень відкрили двері храму і пустили туди парафіян. Стаття 325 КК- Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, передбачає позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Та багато залежить від свідомості самих людей. Про це на брифінгу розповів начальник обласного управління Нацполіції – Олександр Богомол.

Коли ми стали кордоном і 70 чоловік почали давити поліцейських, що нам робити побоїще? Є своя межа у кожній ситуації, – каже очільник поліції області.

Олександр Богомол закликав людей дотримуватись карантинних заходів. Бути свідомими і дбати про своїх рідних та близьких.

Сім’я – йде тато і мама і ведуть 4-ро дітей. Я буув в шоці, казав, люди добрі, що ви робите, куда ви тих дітей ведете? А вони кажуть, ви якщо мене в храм не пустите, я до тих пір буду стояти і морозити дітей, поки ви нас не пустите в храм, – каже Олександр Богомол.

Загалом у Кременецькому районі три тисячі контактних осіб, повідомила головний державний санітарний лікар у Тернопільській області Оксана Чайчук. Провели 590 тестів, ще трохи менше 2,5 тисяч контактних – у черзі. Зараз варто готуватись до піку захворювання на коронавірус у нашій області. Найскладніша ситуація у Кременецькому районі.

Ситуації у районах різні . У Кременецькому ситуація набагато гірша, ніж навіть у Монастириському районі. Є райони досить великі, – але захворюваність набагато нижча, тому що в районах проводять обмежувальні заходи, – не скупчуються, не смажать шашлики, не йдуть до церкви, – розповідає головний державний санітарний лікар у Тернопільській області Оксана Чайчук.

На сьогодні правоохоронці склали 103 протоколи про порушення карантинного режиму. Більшість уже направили до суду. Є двоє інфікованих, каже Олександр Богомол, і серед людей, які перебувають під вартою.

Проводимо заходи для того, щоб мінімізувати інфікування серед поліцейських, які працюють серед них. На сьогодні маємо 10 інфікованих правоохоронців. Якщо у мене зляжуть усі працівники, я їх простими громадянами замінити не зможу. Тому ми всі повинні бути зацікавлені, щоб підтримати лікарів, екстрені служби, поліцейських, працівників ДСНС, щоб зберегти ці служби, щоб вони могли надавати якісно послуги громадянам.

На Тернопільщині працює 13 контрольно-пропускних постів.

Exit mobile version