Гуляв містом та користувався банкоматами: тернополянин, в якого виявили коронавірус, порушував умови самоізоляції

Щодо чоловіка розпочали кримінальне провадження.

“Тернопіль. Вул. Коперніка. Наш коронований сусід (активний носій) повинен перебувати на самоізоляції. Натомість він розгулює центром, знімає гроші з банкоматів та ходить до друзів по чарці”. Про це у мережі Фейсбук написала користувачка Helen Ferents.

Як повідомили у поліції, щодо 67-річного тернополянина розпочали кримінальне провадження. Чоловік, у якого діагностували коронавірус, двічі порушив умови самоізоляції. На COVID-19 він захворів ще 15 квітня. Лікувався вдома. Втім, дотримуватись карантину не спішив: скарги на чоловіка, який ходив вулицями Тернополя, наражаючи на небезпеку інших людей, двічі отримували працівники міського відділу поліції. Це підтвердили сусіди і зафіксували камери відеоспостереження.

Додамо, стаття, яку інкримінують тернополянину – “Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням”. Як повідомили в поліції, вона передбачає штраф від 17 до 51 тисячі гривень, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі до трьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Exit mobile version