Коронавірус забрав життя отця Іоана з Тернопільщини

Фото: мережа Інтернет

12 жителів Тернопільщини померли від коронавірусу. Сьогодні стало відомо, що COVID-19 забрав життя священника з села Потуторів Шумського району.

За останню добу у нашому районі від ускладнень, спричинених коронавірусом, померло дві особи. Обидва випадки підтверджено лабораторно. У священнослужителя з Потуторова аналіз на дослідження брали при житті, а ось у шумчанина, якого госпіталізовано вчора у лікарню, після смерті. Загалом через коронавірус у районі померло троє осіб. Тож закликаю вас свідомо і відповідально поставитись до дотримання правил карантину.
Залишайтеся здорові, адже від нашої відповідальної позиції залежить те, коли будуть послаблені карантинні, – повідомляє Шумська районна державна адміністрація.

За інформацією місцевих жителів, другий померлий був хористом. Людям важко повірити у те, що їхнього духовного наставника забрав коронавірус.

Отець Іоан помер не від короновіросу, а від халатності сімейної лікарки, яка приписала лікування через мобільний телефон і щоб вдома лікувався, але він помер в реанімації, а не в інфекційнійному віділенні, – розповідає жінка, яка знала отця за життя, Клавдія Пітик.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9:00 год. 28 квітня в Україні 9410 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 239 летальних, 992 пацієнти одужали. Зокрема, хворобу підтверджено у 639 дітей та 1 843 медиків. За добу зафіксовано 401 новий випадок.

Наразі коронавірусна хвороба найбільше прогресує в Чернівецькій, Івано-Франківській, Київській областях. В Тернопільській області підтверджено більше шести ста випадків інфікування.

На амбулаторному лікуванні 6 430 пацієнтів, з них 1 532 медпрацівників. Усього потребували госпіталізації 2 980 осіб, з них 311 медиків. На апараті штучної вентиляції легенів знаходиться 121 людина, у тому числі одна дитина та 7 медиків.
Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померли 239 людей, з них 132 чоловіки та 107 жінок. Серед померлих переважають особи віком від 50-ти років (85%).

Exit mobile version