Кості, ребра, залишки овець, – звалище тварин знову виявили під Тернополем

Могильник виявила мешканка Петриків Наталія Озимчук. Жінка розповідає щодня гуляє тут зі своїми собаками, катається з дітьми на велосипедах.

Нас засмучує один і той самий факт – ми щодня знаходимо тут мішки зі сміттям. Але, коли я побачила залишки баранів, овець, хутро з фекаліями, я подумала, що це вже занадто. Природа прийме все, але наскільки це по –людськи….

Це також порушення санітарних норм. І може бути небезпечно, переконана жінка. А собаки розносять це все до селища.

Тут є навіть сліди лисиць, а це розмноження інфекції та вірусів, – каже пані Наталя

Натомість селищний голова Великої Березовиці Ілля Костюк запевняє, що у найближчі дні все приберуть. Здогадки, хто викидає ці рештки є, але цього мало.

Поки не впіймав, поки не доказав, хто це робить, я не можу говорити нічого.  

Петро Гудак теж гуляє тут із собакою. Чоловік розповідає, що сміття люди самі збирають і утилізовують. І вже кілька разів тут траплялись пожежі.

Я хочу звернутись до правоохоронних органів, якось відреагуйте на це стихійне сміттєзвалище. Тут потрібен контроль.

Тим часом Закон України «Про побічні продукти тваринного походження, непризначені для споживання людиною» передбачає чіткі правила захоронення решток. Усі відходи чітко розподіляють на 3 категорії. До першої відносяться трупи тварин, які загинули: їх заборонено утилізувати переробляючи, їх лише спалюють на спеціальному місці і під контролем і хоронять. Продукти 2 і 3 категорій підлягають утилізації, вони повинні бути перероблені і знезаражуються за відповідної температури і тиску, після цього їх можна компостувати. Порушення норм даного Закону карається штрафом. Тоді як порушення Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» ст.68 передбачає суворіше покарання, зокрема і кримінальну відповідальність.

Exit mobile version