Грандіозний парад випускників – відміняється. Через коронавірус тернопільські одинадцятикласники залишаться без свята

Кожен тернопільський випускник чекає цього дня. І не лише тому, що у день випускного одинадцятикласники отримують атестат зріслості, свято “Випускник” у Тернополі це завжди – грандіозна подія.

На жаль, цього року, традиційного параду у Тернополі не буде.

На превеликий жаль, цього року не буде свята випускного, як це було кожного року, у зв’язку з карантином. Планується, що кожна школа самостійно визначить останній день навчання. Більшість шкіл вирішила, що це буде 29 травня. Міністерство відмінило іспити для учнів 9-их і 4-их класів. Дата ЗНО ще не відомо. Це буде середина або кінець літа, залежно від рівня захворюваності, – зазначив міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки оприлюднило позицію відомства щодо проведення ЗНО. За їхньою інформацією формат і процедура проведення тестування у 2020 році не зміняться. У зв’язку із поширенням коронавірусної інфекції всі учасники ЗНО та інструктори будуть забезпечені засобами індивідуального захисту та антисептиками. Приміщення будуть провітрюватись та дезінфікуватись, – повідомляють у Міністерстві освіти і науки.

Exit mobile version