“Повторний інсульт “розбив” Його”. Помер відомий тернопільський священик Євген Заплетнюк

Прошу про молитву за новопреставленого мого вчителя Богослів’я, ключара собору святих рівноапостольних Костянтина та Єлени м.Тернопіль прот.Євгена Заплетнюка! Повторний інсульт “розбив” Його, як шкода… Написав на своїй сторінці у Фейсбук отець Олексій Філюк.

Отець Євген Запленюк родом з Теребовлянщини, чоловіку було 42 роки. Він був засновником та ведучим Тернопільського богословського клубу, засновником та головним редактором Християнського авторського порталу.

У вересні 2015 року Високопреосвященний Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький, призначив протоієрея Євгена Заплетнюка штатним священиком і ключарем кафедрального собору Святих рівноапостольних Костянтина та Єлени м. Тернополя.

Як заявляв Євген Заплетнюк:

В перші роки свого священства я з непереборною ревністю намагався змінити світ, хотів якомога більше народу навернути та охрестити. Правда, вже з часом мій невиправданий оптимізм змінився більш поміркованим реалізмом. Тим не менше, я й досі не втратив своєї фанатичної ревності в служінні Церкві. За півтора десятка років я суттєво позбувся месіанських амбіцій, збагнув та змирився з тим, що оскільки змінити світ мені, на жаль, вже ніколи не вдасться, зараз я просто хочу, щоб світ сам не змінив мене. То ж намагаюсь робити для цього все можливе, а часом, таки й неможливе».

Вічна пам’ять та щирі співчуття рідним та близьким священика.

Exit mobile version