Коли він співає — за майбутнє України не страшно! Наш земляк, талант якого пронизує до глибини серця, сьогодні боротиметься за звання «Голосу країни»

Його ангельська усмішка підкорила всіх українців, а програш у шоу “Голос. Діти” підірвав Інтернет. В 2012-му 10-річний Ромчик Сасанчин із села Садки Заліщицького району став всеукраїнським улюбленцем.

Під час сліпих прослуховувань талант-шоу хлопчик не відразу зрозумів, що судді до нього не повернулися… Сльози від програшу та страх перед майбутнім: Ромчик боявся – з нього кепкуватимуть.

Та люди плакали… Глядачі з різних куточків країни вимагали у творців “Голосу” повернути Ромчика в шоу, а у Садки линули тисячі листів зі словами підтримки…

Нам було так обідно, що простого хлопчика з села не підтримали… – говорили тоді односельчани Ромчика.

Не мовчали і користувачі мережі. Сотні дописів із підтримкою юного тернополянина в годину і любов, яку, здавалося б, уже нічим не здолати. А ще – пророцтво Костянтина Меладзе, який запевнив – Ромчика ми усі ще не раз побачимо!

Звідусіль надсилали не тільки листи з вітаннями, а й пакунки з продуктами, одяг… З різних країн! Дуже багато продуктів надіслали навіть із Канади, – розповіла поштарка із Садок.

Аби опанувати музичне мистецтво, Ромчик двічі на тиждень долав відстань у 40 кілометрів – до райцентру, і назад. А ще – вчився грати на баяні, акордеоні та фортепіано.

Згодом, на запрошення тодішнього міністра культури хлопчина поїхав вчитися до Львова. І хоча дитинчаті не вистачало батьківського тепла, він сам говорив, що це – його шанс: заробляти талантом, а не лопатою.

 “Після “Голосу. Діти” мені подзвонив міністр культури і запросив Ромчика на навчання до Львова”, – ділиться мама, пані Євдокія.

“І твоя не зрадлива материнська ласкава усмішка…”

До участі у другому сезоні співочого шоу хлопчик готувався професійно. Він наполегливо працював над вокалом, аби вразити зіркових тренерів. І йому це вдалося. 2015-го Ромчик знову наважився вийти на сцену “Голос. Діти”.

Вдруге, уже знаний, тернополянин намагався розвернути крісла тренерів, виконавши “Пісню про рушник”. Три “так” і омріяний шлях до перемоги в команді Тіни Кароль.

Мамо! Ваш син – в “Голосі”! Ви це зробили! – не стримуючи емоцій казала ведуча Катя Осадча, підтримуючи маму хлопчика.

А судді уже відверто називали його українським Робертіно Лореті.

Ромчик купався у променях глядацької любові і по-дитячому щиро говорив: “Треба молитися до Бога, щоб він допоміг… “

А зіркова тренерка ні на мить не пошкодувала, що відкрила серце для цього таланту. Тіна Кароль навіть написала пісню “Україна – це ти”, надихнувшись образом нашого земляка – простого хлопчини з далекого українського села.

Коли він співає – за майбутнє України не страшно, – казала зіркова тренерка про свого підопічного.

Канал “1+1” подарував хлопчику його перший кліп на пісню “Мамина зірка”. Тоді Ромчик багато гастролював Україною та брав участь у благодійних концертах. 

Це був найщасливіший день у моєму житті, ніби у якомусь сні, чи у якійсь казці! Але, потім голоспочав ламатися…Підходили люди і казали: ти так подібний на того хлопчика. Ти часом не його старший брат? – розповідає Ромчик про своє життя після перемоги.

Зараз йому 17 років, він навчається у Теребовлянському коледжі культури і мистецтв та продовжує займатися улюбленою справою – музикою. 

Десятий сезон дорослого шоу “Голос” Роман Сасансин прийшов підкорювати із світовим хітом “Luna tu” співака Alessandro Safina.

Публіка не стримувала емоцій, а усі четверо суддів знову повернулися до талановитого жителя Тернопільщини. Коли прийшов час обирати, Роман назвав Тіну Кароль другою мамою, але своїм наставником обрав Дана Балана.

Хлопець зізнається, що зараз відчуває більше відповідальності перед кожним виступом, адже коли брав участь у вокальному шоу шість років тому, був лише мрійливою дитиною...

На шоу “Голос. Діти” була мрійливість – я не задумувався над виступом і репертуаром – просто від душі співав, а зараз я відчуваю більше відповідальності, уважно дослуховуюсь до усіх настанов тренера і хочу, аби кожний виступ був щирим для людей.

В команді Дана Балана Роман успішно пройшов бої, та під час нокаутів тренер не посадив хлопця на крісло.

“Це майже мій син”, – сказала Тіна Кароль і дала Ромчику путівку в суперфінал у своїй команді.

Сьогодні кожен із нас може допомогти простому, але дуже талановитому, хлопцеві із села Заліщицького району перемогти в уже дорослому “Голосі”. Суперфінал 10-го сезону відбудеться сьогодні, 26 квітня, о 21:00 год. на телеканалі “1+1”. Для перемоги Роман Сасанчин має зібрати найбільшу кількість онлайн-голосів, які може надіслати кожен із нас (за допомогою смс, чи в додатку).

Я хочу допомогти батькам, це найбільше моє бажання, – сказав колись Ромчик.

І це не дивно. Адже, щоразу, як і майже 10 років тому, так і зараз, коли син виходить на сцену, за кулісами стискається серце матері, яка невтомно підтримує свого синочка і, як ніхто, вірить в уже дорослого Ромчика…

Я насправді дуже хвилююсь. І прошу зараз земляків мене підтримати. Взагалі дуже тішусь тим, що за весь час шоу мене підтримує так багато людей. Залишають сотні коментарів в соцмережах, пишуть мені. Сподіваюсь, що і в фіналі люди будуть вболівати за мене. Дуже важливо, що голосуванням ми разом допоможемо медикам, які зараз ризикують життям в боротьбі з коронавірусом. Отож, залишайтесь вдома та дивіться “Голос”.  Я постараюсь передати у цьому виступі усю свою душу людям… – каже Роман. 

Відео – Голос країни

Exit mobile version