У Тернополі евакуйовують невірно припарковані авто: розмір штрафу та умови оплати (Відео)

У Тернополі евакуйовуватимуть покинуті та забуті автомобілі. Демонтажем такого транспорту займатиметься спеціальна робоча група. Рішення про її створення прийняли 23 вересня на засіданні виконавчого комітету.

За словами міського голови Сергія Надала, неодноразово від мешканців Тернополя до міської ради надходили звернення щодо покинутих автомобілів, які знаходяться на прибудинкових територіях чи на зелених зонах. Адже такий транспорт створює незручність для обслуговуючих організацій при наданні послуг з утримання будинку, а також усім мешканцям.

«З метою регулювання даного питання, відтепер у Тернополі створена спеціальна комісія, яка буде виявляли такі автомобілі, виконувати усі дії для встановлення власника та зобов’язання його забрати транспортний засіб. У випадку, якщо ці дії не допоможуть, тоді такі автомобілі будуть евакуйовуватися на арештмайданчик міста Тернополя», – додає Сергій Надал.

Евакуйовуватимуть також автомобілі, які припарковані з порушенням. Як повідомив завідувач сектору контролю за паркуванням транспортних засобів Володимир Петрик, для евакуації транспорту присутність водія не обов’язкова. Аби забрати автівку з арештмайданчика, власнику доведеться сплатити штраф – 510 гривень. Якщо водій сплатить його до 10 днів, то ця сума становитиме лише 50% від зазначеної. Окрім цього, потрібно також відшкодувати витрати за роботу евакуатора. Так, загальна сума, яку доведеться викласти за паркування з порушенням, близько 1 тисячі 400 гривень.

“Перед евакуацією автомобіля проводиться його огляд, здійснюється опис всіх наявних пошкоджень, всі дані фіксуються і вказуються в акті. Після цього авто поміщають на платформу і перевозять на арештмайданчик. Там транспорт стоятиме, допоки власник не сплатить штраф. Згідно з законом, ми можемо це робити без присутності водія. Таких порушень у Тернополі дуже багато”, – каже Володимир Петрик.

До слова, інформувати про покинуті автомобілі можна муніципальну інспекцію за номером телефону +38 073 015 1481(Viber). Більш детально про процедуру евакуації та розмір штрафу – у нашому відеоматеріалі.

Читайте також: Як довго працюватиме прокат катамаранів на острівці “Чайка” (Відео)

Exit mobile version