У Тернополі батьки забирають дітей зі шкіл через залякування терактом

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі 10-м школам рекомендували в управлінні освіти і науки ТМР перейти на онлайн-навчання до кінця дня. Про це повідомила у коментарі Файному місту заступниця начальника управління Ірина Сум.

Як зазначила заступниця, ситуація із залякуванням теракту у школах перебуває на контролі у міського голови Сергія Надала, управлінні освіти і науки та поліції. У місті вжили всіх необхідних заходів.

Щоб уникнути ризиків та паніки, батьків закликали забрати дітей зі шкіл. Від завтра навчання відновиться у звичному режимі.

Це стосується лише тих навчальних закладів, про які йшлось у зазначеному телеграм-каналі. Чи “відправляти” дітей додому – вирішує керівництво шкіл, – сказала Ірина Сум.

Крім того, у Тернополі немає 25-ї школи. 11 липня 2022 року Тернопільська міська рада прийняла рішення №8/п16/23 про реорганізацію шляхом злиття Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №25, Тернопільського педагогічного ліцею спортивного профілю та Тернопільської початкової школи №4 у Тернопільський академічний ліцей «Генезис». Однак, схоже, в “адміни” не до кінця прорахували свою маніпуляцію та поширили застарілу інформацію.

Також заступниця наголосила на важливості не поширювати паніку. Вона зазначила, що такі повідомлення публікують з метою залякування населення.

Як стало відомо Файному місту, станом на 12 годину відомо, що деякі вчителі вже зв’язалися з батьками із проханням забрати дітей з освітнього закладу.

Нагадаємо, у Тернополі невідомий погрожує терактами у школах. Анонім створив телеграм-канал, де розповідає, що він нібито збирається зробити у місцевих навчальних закладах. Станом на зараз достовірність тієї інформації не є підтвердженою.

Поліція зареєструвала цю інформацію в єдиний журнал обліку про скоєні злочини та правопорушення ще вчора.

Більше: У Telegram невідомі погрожують влаштувати теракти у школах Тернополя (Фото)

Exit mobile version