Непомітні історії: виставка про внутрішньо переміщених осіб відбулась у Тернополі (Відео)

Виставка “Непомітні історії” відбулась у Тернополі. На ній представили світлини про речі, які змогли взяти з собою українці, коли виїжджали зі своїх домівок через повномасштабне вторгнення, пише Файне місто.

На світлинах ми можемо побачити книгу, яка стала в свій час символом сили для онкохворої жінки. Ми бачимо маленького ангелика з колекції дівчинки, яка виїжджала разом з мамою. Єдине, що вона могла з собою взяти на згадку, — це маленький ангелик. Ми також побачимо на світлині маленьку записку, на якій дорога подруга написала своїй подрузі, яка вимушено виїжджала. Вона перетинала 12–15 блокпостів і зрозуміла, що ця записка є для неї найдорожчою, бо там були слова підтримки дорогої людини, – розповіла керівниця Тернопільського міського центру соціальних служб Тетяна Горбоніс.

Зазначимо, ця виставка дуже важлива тим, що вона демонструє ці історії й дає людям можливість зрозуміти хоча б на мить весь тягар, з яким довелося стикнутися нашим українцям.

Слід зазначити, що Тернопіль уже не один рік поспіль бере участь у проєкті “Міста і громади, вільні від домашнього насильства”. Цей проєкт також висвітлює певний вид насильства над нашими українцями.

Тернополянам слід відвідати цю виставку, насамперед, щоб зрозуміти біль і відчай наших співвітчизників. Ця виставка — про емоції. Її важко описати словами, це потрібно відчути, прочитати в маленьких рядочках і між ними те, що пережила людина, коли втрачала свій дім, свою частинку життя, немов частинку себе, – зазначила одна із співорганізаторок.

Важливо, щоб “непомітні історії” ставали помітними кожного дня, кожної години, кожної хвилини. Організатори наголошують, ми мусимо показувати цю історію не лише в Україні, а й усьому світу, щоб кожна людина, яка приїхала сюди, відчула, що її почули і допомогли.

Читайте також:

Exit mobile version