Бібліофест «З книгою до Перемоги» відбудеться у Тернополі

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

У Тернополі відбудеться традиційний фестиваль «Бібліофест», який щороку проводять до Всеукраїнського дня бібліотек. Цьогорічний захід пройде 26-27 вересня під гаслом «З книгою до Перемоги!». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Цього року вперше до фестивалю приєднаються учасники культурно-мистецького проєкту «Книжкова толока» – відомі українські письменники та видавці, які привезуть до нашого міста свої найсвіжіші літературні здобутки.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться о 12:00 год на Театральному майдані. Впродовж дня там діятиме ціле наметове містечко, де тернополяни матимуть нагоду придбати книжкові новинки від видавництв «Піраміда», «Аверс», видавництва «Старого Лева (місто Львів), «Джура» і «Богдан» (місто Тернопіль), взяти автограф у таких відомих авторів, як Василь Габор, Анастасія Нікуліна, Микола Зубков, Ольга Вовк, Любов Відута, Марія Чумарна та багатьох інших.        

На фестивалі всі бібліотеки централізованої бібліотечної системи міста представлять свої «візитівки». Також буде виставка унікальних артбуків, створених нашими бібліотекарями. Для дітей пройдуть майстер-класи, де вони зможуть виготовити листівки для воїнів, патріотичні браслети з стрічок, бісеру та шнурків, м’які іграшки, ляльки-мотанки для військових, а також екопідставки в техніці «декупаж».  

У літературно-музичному просторі зі сцени, яка буде облаштована на Театральному майдані, лунатимуть вірші у авторському виконанні Івана Гентоша, Любові Пікас, Оксани Весни, Ірини Білінської та інших іменитих та цікавих гостей дійства.              

Разом із тим, різноманітні заходи – зустрічі, презентації, круглі столи – відбуватимуться впродовж дня у приміщеннях Українського дому, Центральної міської бібліотеки та бібліотеки-філії №2 для дітей «Літературне Тернопілля».            

У межах заходу також буде організований збір коштів на потреби ЗСУ та акція зі збору книг для військових, які перебувають на лікуванні в Тернополі.

Цікаві та різноманітні дійства – літературні імпрези, зустрічі та презентації – для дітей та дорослих, продовжаться і наступного дня, 27 вересня, у бібліотеках міста.

Читайте також:

Exit mobile version