Меморіальні таблиці трьом захисникам встановлять у Тернополі

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі на фасаді житлового будинку встановлять меморіальні таблиці трьом захисникам. Відповідне рішення ухвалили на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, розглянувши звернення ОСББ «Академіка Сахарова, 1». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Меморіальні дошки будуть на фасаді багатоквартирного житлового будинку за адресою вул. Андрія Сахарова, 1. На пам’ятних знаках увіковічнять імена учасників російсько-української війни Ігоря Писаревича, Андрія Дмитріва та Віталія Мартинюка.

Меморіальні таблиці вшанують пам’ять героїв, які віддали свої життя, захищаючи рідну землю та  стануть символом шани і вдячності за їхній героїзм в боротьбі за незалежність країни, – зазначили у міськраді.

Ігор Писаревич 

Чоловік народився 17 травня 1971 року в місті Червонограді на Львівщині. З початком російського вторгнення в Україну 2022 року повернувся з Канади, і одразу пішов у військкомат, де потрапив до Тернопільського територіального батальйону. Згодом добровільно написав рапорт і поїхав добровольцем на схід. Служив водієм стрілецького відділення військової частини А-7284.

Життя воїна обірвалося 28 квітня 2022 року під час обстрілу біля м. Рубіжного на Луганщині внаслідок вибухів та осколків.

Прощання з військовослужбовцем Ігорем Писаревичем. Суспільне Тернопіль

Андрій Дмитрів

Народився 11 грудня 1987 року у місті Бережани, що на Тернопільщині. Випускник Бережанської школи №3.

Брав участь у російсько-українській війні. Загинув 16 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання.

Джерело: ПЕРШИЙ онлайн

Віталій Мартинюк

Народився 11 січня 1988 року у селі Залісся Іване-Пустенської громади. З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. 11 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Стельмахівка Луганської області отримав несумісне з життям поранення внаслідок мінометного обстрілу противника.

Вічна пам’ять Героям!

Читайте також:

Exit mobile version