У Тернополі триває акція “Спільна донація крові з нагоди Дня Незалежності України”

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

Акція “Спільна донація крові з нагоди Дня Незалежності України” триває у Тернополі. Доєднатися до благодійності та стати донором крові закликають усіх охочих. Про це пише Файне місто з посиланням на голову ГО “Я ДОНОР” Олександра Хому.

Акція триватиме по 23 серпня. Здати кров можна з 08:00 до 13:00 в Тернопільському обласному центрі служби крові за адресою, що за адресою вул. Клінічна 8.

Ми закликаємо вас долучатись до кровоздач на потреби військовослужбовців ЗСУ, котрі ціною власного життя та здоров’я продовжують виборювати нашу незалежність, нашу спільну велику перемогу над загарбником! Крім того, варто не забувати й про цивільних, які стають жертвами ракетних та артилерійських ударів – їм необхідна донорська кров, – йдеться у повідомленні Олександра Хоми.

Як стати донором крові та компонентів крові

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров’я, донором може бути будь-який дієздатний громадянин України віком від 18 років, який пройшов відповідне медичне обстеження і в якого немає протипоказань, визначених МОЗ України.

Взяття крові та (або) її компонентів у донора дозволяється лише за умови, що здоров’ю донора не буде заподіяно шкоди.

Перед тим, як ви вирішите піти на донацію, треба перевірити, чи нема у вас тимчасових чи абсолютних протипоказань. У розділі Кровопедія від ДонорUA ви знайдете найповнішу інформацію про те, як готуватись до кроводач, які є протипоказання — тимчасові та абсолютні, як користуватись цією системою та іншу корисну інформацію.

Підготовка до здавачі крові

Після здачі крові:

Читайте також:

Exit mobile version