Чи безпечні вода і повітря у Тернополі: фахівці оприлюднили результати дослідження

Набережна Тернопільського ставу // Фото: Файне місто

У Тернополі фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб проводять дослідження якості води. Станом на 17 годину 20 серпня проби відповідають нормам. Однак, у повітрі досі фіксують високий вміст хлору і соляної кислоти. Про це пише Файне місто з посиланням на офіційну Фейсбук-сторінку установи.

Так, фахівці взяли проби води на вміст нафтопродуктів у Тернопільській ВНС №1, що на вул. Білецькій, 48 (КП «Тернопільводоканал»). За результатами досліджень, вода відповідала санітарним вимогам.

Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Також перевіряли якість води на вміст нафтопродуктів у Тернопільському ставі в районі пляжу “Циганка”. Результаті після обстежень також відповідають вимогам Наказу МОЗ України від 02.05.2022 р. № 721 «Гігієнічні нормативи якості води водних об’єктів для задоволення питних господарсько- побутових та інших потреб населення».

Яка якість повітря у Тернополі

Станом на 16.00, за результатами розрахунків, досі спостерігається перевищення допустимого вмісту хлору та соляної кислоти у повітрі. Зокрема:

Дотримуйтесь рекомендацій: без потреби не виходьте з дому, максимально обмежте перебування дітей, людей похилого віку, хворих із хронічними захворюваннями легень на вулиці, зачиніть вікна в приміщеннях, ретельно мийте продукти, принесені з двору, – наголошують у центрі контролю і профілактики хвороб.
Фото: Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб

До слова, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області фіксує шкоду, яку завдали росіяни довкіллю під час нічної атаки проти 20 серпня. Фахівці обстежують уражені ділянки, а згодом обраховуватимуть збитки, які завдав ракетний удар навколишньому природному середовищу.

За попередньою інформацією, наразі виявлено перевищення рівня вмісту хлору від 4 до 10 разів через пожежу паливно-мастильних матеріалів.

Читайте також:

Exit mobile version