У центрі Тернополя зріжуть 24 дерева

Фото: ТМР

У Тернополі 25 червня на вулиці Руській виріжуть 24 сухостійні каштани. Згодом на місці видалених дерев висадять нові саджанці. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

У міськраді зазначають, що під час щорічних обстежень зелених насаджень виявили аварійні дерева, що становлять загрозу для мешканців та інфраструктури міста. В основному це старі дерева або ті, які пошкоджені через стихійні явища. Особливо сильно уражені дерева в центральній частині міста, на дамбі Тернопільського ставу та вулиці Руській, де значна кількість каштанів постраждала від шкідника – каштанової молі.

У рамках заходів з озеленення, організованих громадою для відновлення екологічного балансу, на місцях видалених сухостійних дерев вже висаджено близько 50 саджанців катальпи бігнонієвидної. Ці роботи проводяться в рамках акції «Екологічне відродження вулиць міста», спрямованої на формування високодекоративних та стійких до несприятливих умов дерев, – зазначили у міськраді.

Мешканців закликають з розумінням поставитись до цих заходів, які є важливою частиною збереження та відновлення зелених насаджень міста, забезпечення безпеки і комфорту всіх жителів Тернополя.

Читайте також: Чи бачать перспективи розвитку Тернополя його мешканці? (Відео)

Exit mobile version