У Тернополі близько місяця ремонтуватимуть водопровід на проспекті Степана Бандери (Фото)

Фото: КП "Тернопільводоканал"

У Тернополі замінюють водопровідну мережу та запірну арматуру на проспекті Степана Бандери. Ремонтні роботи триватимуть приблизно місяць. Про це пише Файне місто з посиланням на КП “Тернопільводоканал”.

Як йдеться у повідомленні, стару трубу, якій близько пів століття, замінить новенька, поліетиленова. Її діаметр — 560 мм. Труба «заляже» під дорогою неподалік Збаразького кільця, але на час ремонтних робіт рух транспорту не перекриватимуть. Фахівці скористаються безтраншейним методом. Тобто, помістять нову трубу у «футляр» її попередниці. У підприємстві зазначають, що це тривалий і трудомісткий процес.

Фото: КП “Тернопільводоканал”

Працюємо у кілька етапів. Спершу змінюємо старі засувки на нові. Потім екскаватором розкопуємо землю. Згодом настає ключовий момент — встановлення нової труби. Після цього ставимо розподільчі засувки. Відтак підключаємо трубу до мережі. А тоді фінальний етап — наведення благоустрою, — пояснює майстер відділу водопровідних мереж Руслан Бойчук.
Фото: КП “Тернопільводоканал”

9 квітня на проспекті Степана Бандери також впорядковували торішню розкопку.

Нагадуємо, що ми ніколи не залишаємо занедбаними місця, де доводилося ліквідовували пошкодження. Проте беремося за наведення порядків не одразу, бо на кожній такій локації має «сісти» ґрунт. І погода має обов’язково сприяти нашим роботам, – пояснили у водоканалі.
Фото: КП “Тернопільводоканал”

Нині місце розкопки біля Збаразького кільця працівники відділу обслуговування будівель і споруд виклали бруківкою. Повернули на місце бордюри.

Читайте також: Частково перекриють рух транспорту на вул. Сахарова у Тернополі 

Exit mobile version