П’ять двієнь народилися за березень у тернопільському пологовому (Фото)

Фото: мережа Інтернет

Березень був багатий на народження двійняток в Тернопільському обласному перинатальному центрі. Так, минулого місяця там народилися аж 5 двієнь. Про це пише Файне місто з посиланням на Фейсбук-сторінку медичного центру.

Фото: Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”

Як йдеться у повідомленні, також найбільшою у березні стала дівчинка, яка при народженні мала 4550 г, а найменшою – 800-грамова крихітка.

Фото: Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”
Фото: Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр “Мати і дитина”

Народжуваність в Україні

До слова, за даними Мін’юсту, у 2023 році в Україні в середньому щомісяця народжувалось 16,1 тисячі дітей. Для порівняння, у попередні роки до повномасштабного вторгнення, кількість новонароджених на місяць коливалась на межі 21-23 тисячі.

Загалом показники народжуваності в Україні падають ще з 2013 року — приблизно на 7% щороку. Проте повномасштабне вторгнення призвело до найбільшої кризи у кількості нових українців. Це найбільший спад за весь час незалежності. Попередній антипік також пов’язаний із війною — у 2015 показники народжуваності впали аж на 12% за рік.

Як збільшити народжуваність в Україні

Директорка Інституту демографії Елла Лібанова вважає, що аби збільшити народжуваність в Україні, потрібно надати належні умови для розвитку та життя родини.

Що стосується народжуваності, як не парадоксально — це мережа дитячих садків, дошкільних закладів, покращення можливостей виховання дітей в позашкільних закладах. Це можливість для жінок та чоловіків працювати й заробляти. Держава має допомагати з житлом через іпотеку та різні кредити — формування нової моделі забезпечення житлом. Так само з орендованим житлом, права орендаря і права орендодавця мають бути належним чином захищені, — пояснила професорка.

Щоб покращити якість життя населення — демографічні проблеми потрібно вирішувати комплексно, каже Елла Лібанова.

Читайте також: Тернопільський бізнес просять долучатись до програми єВідновлення

Exit mobile version