У Тернополі 7 ветеранів зможуть отримати компенсацію за створення та розвиток бізнесу

Фото: ТМР

Семеро ветеранів зможуть отримати компенсацію витрат за створення та розвиток власного бізнесу у Тернополі. Рішення «Про компенсацію витрат на реалізацію проектів, спрямованих на створення (розвиток) власного бізнесу» ухвалили 2 квітня на засіданні виконавчого комітету. Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

За результатами розгляду проєктів на комісії до реєстру увійшли 6 ветеранів війни та дружина ветерана війни. Серед них є  чотири чинних фізичних особи-підприємця та троє, які лише планують відрити свій бізнес.

Як йдеться у повідомленні, ветерани, які включені до реєстру, планують розвивати бізнес у сферах: торгівля, виробництво сувенірної продукції, надання послуг з харчування, виробництво товарів подвійного призначення. Загалом спільно ветерани створять щонайменше 10 нових робочих місць.

Загальна сума компенсацій на підтримку ветеранського бізнесу складає 915, 5 тис. грн. Максимальна сума компенсації, яку може отримати ветеран на власний бізнес – 150 тис. грн, мінімальна – 99 000 грн. Кошти в основному будуть спрямовані на придбання обладнання та комплектуючих, – зазначається у повідомленні.

Компенсацію витрат ветерани отримають після надання підтвердження фактичних витрат на реалізацію проектів та виконання усіх вимог не пізніше 1 грудня 2024 року.

Читайте також: Ще четверо військовослужбовців з Тернопільщини отримають грошову допомогу на реабілітацію

Exit mobile version