Римо-католицька Вербна неділя: скільки в Тернополі коштує лоза (Фото)

Фото: Файне місто

Традиційно за тиждень до Великодня християни відзначають Вербну неділю. Цьогоріч римо-католики освячуватимуть вербну лозу 24 березня. У Тернополі на ринках та магазинах пропонують великий асортимент вербових букетів. Актуальні ціни – у матеріалі Файного міста.

Вербові гілки можна скласти у букет самостійно або придбати уже готову композицію. Продавці пропонують асортимент на різний смак і гаманець. Так, ціни на вироби стартують від 50 гривень і до 65 гривень за букетик. Водночас вартість однієї 30-сантиметрової гілочки – 20 гривень.

Перед Вербною неділею не буде що продавати, адже гілочки матимуть замість «котиків» уже листя. Цього тижня найбільше лозу купують римо-католики, бо цієї неділі вони уже понесуть їх освячувати , – розповіла продавчиня Надія.
Фото: Файне місто

Також продавчиня зазначила, що якщо залишаються вербові лози в останні години торгів, аби не залишатися з товаром, їх продають по 10 гривень.

Не спішу купляти, якщо не буде, то понесу минулорічну, що тут такого, – розповіла покупець Галина.

Зазначимо, що продаж вербової лози триватиме ще кілька днів. Придбати вироби на різний смак і вподобання можна на центральному ринку, в інтернеті тощо.

Фото: Файне місто

Нагадаємо, за легендою, при в’їзді Ісуса Христа в Єрусалим люди стелили на його шляху пальмові гілки. У нас натомість освячують вербу. Все тому, що ці дерева розквітають одні з перших на нашій території. Вербове віття у християнських віруваннях символізує відродження та весняне пробудження природи.

Читайте також: Посівна кампанія 2024 триває на Тернопільщині

Exit mobile version