Гуманітарний хаб «Нове життя» запрацював у Тернополі (Фото)

Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі в мікрорайоні «Кутківці» запрацював гуманітарний хаб «Нове життя» для внутрішньо переміщених осіб з м. Рубіжне, що на Луганщині. Простір у нашому місті втілила громадська організація «Майбутнє України м. Рубіжне». Про це пише Файне місто з посиланням на Тернопільську міську раду.

Пишаємось, що мешканці і м. Рубіжне, і м. Луганська й інших міст вибрали для свого місця проживання саме Тернопіль. Важливо, щоб ви зрозуміли, ми не вважаємо вас ні біженцями, ні переселенцями. Ви такі ж українці, які на певний проміжок часу були змушені покинути свій рідний дім. Тому хочемо, щоб Тернопіль став для вас другим рідним домом, щоб ви тут адаптувались, почувались повноцінними мешканцями нашої громади, – зазначає міський голова Сергій Надал. –  Дякую вам за приклад любові до країни, ви вибрали Україну, а не життя з окупантом. Ви є добрим прикладом згуртованості дружності і працьовитості. Зі свого боку ми і надалі допомагатимемо вам, щоб Тернопіль став для вас комфортним містом.

У новому хабі внутрішньо переміщені громадяни, які потребують підтримки, зможуть отримати гуманітарну, інформаційну, консультаційну та психологічну допомогу.

Присутні також могли переглянути виставку «Євромайдан у Донецьку – історія боротьби за гідність».

Додамо, у Тернополі також працюють гуманітарні хаби для внутрішньо переміщених осіб «ЯМаріуполь» та «Луганщина моя. Сєвєродонецьк».

Читайте також: У студію “Файне місто” завітали діти і батьки з різних міст України, які змушені були покинути домівки війну 

Exit mobile version